Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2020

Більше 5 років ув’язнення отримав мешканець Запорізької області за участь у терористичній групі

23 грудня минулого року Слов’янський міськрайонний суд Донецької області визнав винним мешканця Оріхівського району Запорізької області за ч. 1 ст. 258-3 КК України  (участь у терористичній групі).
 
       За даними слідства, зловмисник – уродженець м. Донецька, у квітні 2014 року вступив на посаду кулеметника до лав терористичної групи – «7-ма Слов’янська відокремлена мотострілкова бригада 2-го батальйону міністерства оборони», підконтрольної терористичній організації «ДНР». Тоді ж отримав військову форму, вогнепальну зброю та позивний, і вже 12.04.2014 брав участь у захопленні м. Слов’янська, а також у бойових протистояннях та опорі підрозділам Збройних сил та Національної гвардії України під час визволення м. Слов’янська.
     У вересні 2019 року зловмисника було затримано за місцем фактичного проживання в с. Нестерянка Оріхівського району та взято під варту.
        Процесуальне керівництво по цій справі здійснювала прокуратура Запорізької області. Суд погодився з кваліфікацією сторони обвинувачення та призначив члену терористичної групи покарання у вигляді 5 років 1 місяця позбавлення волі.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1640