Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

12 років позбавлення волі загрожує молодикам за викрадення людини

Затверджений прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт стосовно двох чоловіків 1981 та 1986 років народження у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 146 та ч.3 ст. 289 КК України направлено для розгляду до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя.

     Нагадаємо, що 12.06.2019 приблизно о 07 годині 30 хвилин підозрювані разом із невстановленою у ході розслідування особою прибули до одного з гаражних кооперативів  м.Запоріжжя, де з метою отримання винагороди,  насильницьким шляхом позбавили чоловіка 1981 року народження волі у приміщенні його гаражу. Зв’язавши руки та ноги потерпілого електричним дротом, підозрювані помістили його в автомобіль та вивезли у напрямку с. Наталівка, Запорізького району, проте були затримані працівниками патрульної поліції, які звільнили потерпілого та затримали одного з підозрюваних.
        Одразу після звільнення від пережитої стресової ситуації, викрадений  помер від серцевого нападу.
     У ході досудового розслідування та внаслідок вжитих працівниками поліції заходів встановлено особу другого підозрюваного, а матеріали щодо третього невстановленого учасника події наразі виділені в окреме кримінальне провадження, слідство за яким триває.
         За погодженням з прокуратурою області викрадачам остаточно повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі та викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя чи здоров`я потерпілого, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, із застосуванням зброї, здійснюване протягом тривалого часу, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров`я потерпілого).
      Слідчим суддею у ході досудового розслідування у якості запобіжного заходу підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
       У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання за сукупністю злочинів до 12 років позбавлення волі з можливістю застосування конфіскації майна.

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1630