Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2019

До 10 років з конфіскацією майна загрожує мешканцю Бердянська за замах на вбивство місцевих валютників


Апаратом Бердянської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч.4 ст.187 (розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ст. 15 ч. 2,  п. 1,6  ч.2 ст.115 (замах на подвійне вбивство), ч.1 ст.263 (носіння, зберігання вогнепальної зброї).
Так, наприкінці жовтня 2018 року 38-річний житель міста Бердянськ маючи умисел на заволодіння чужим майном  у осіб, які займаються обміном валюти в місті Бердянськ, взяв з собою вогнепальну зброю, а саме пістолет.
В цей же вечір, знаходячись біля ломбарду, діючи умисно, із корисливих мотивів, з метою заволодіння чужим майном, підійшов до раніше незнайомих М. та П., які займаються обміном валюти та з метою встановлення наявності у них грошових коштів, запропонував їм обміняти на гривні наявні у нього долари США та євро, які в дійсності були сувенірними банкнотами. 
Після цього, злочинець, з метою заволодіння чужим майном, зробив  постріли у М. та П. спричинивши останнім тяжкі тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних поранень.
Завдяки своєчасно отриманій медичній допомозі, потерпілим вдалося вижити.
Завдяки якісному забезпеченню процесуального керівництва, послідовній позиції прокурора та справедливому розгляду справи судом, обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років з конфіскацією майна.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1232