Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

Фігурантів кримінального провадження по справі створення та розповсюдження дитячої порнографії взято під варту

    20 грудня  працівниками запорізького відділу кіберполіції спільно зі слідчими поліції Запорізької області, за процесуальним керівництвом Запорізької місцевої прокуратури №2, проведено одночасно шість санкціонованих обшуків порно-студій, викритих на території сільської місцевості Дніпропетровської області в яких працювала злочинна група, що  створювала та  поширювала дитячу порнографію.  
    Первинна інформація щодо поширення в мережі відео порнографічного характеру за участі малолітніх дітей надійшла до Кіберполіції від поліцейських з Австралії. А під час проведення досудового розслідування встановлено  усіх учасників злочинної групи, причетних до створення та продажу дитячої порнографії.
      Одним з організаторів такої діяльності виступає 43-річний мешканець Дніпропетровської області, який, використовуючи різноманітні засоби впливу, схиляв жінок до участі їх дітей у створенні відео порнографічного характеру. В подальшому ці жінки за особистою згодою, з метою отримання грошової винагороди, надавали дозвіл на участь своїх дітей у виготовлені порнографічного контенту та особисто привозили своїх дітей до обумовлених місць розташування порно-студій. Попередньо, з дітьми проводилася роз’яснювальна бесіда щодо виконання усіх вимог оператора, яким  виступав організатор групи. Крім того, він особисто виконував ролі у таких зйомках, а також приймав замовлення на створення порнографічного відео за участі дітей різної статі із відповідною тематикою, інтер’єром, кількістю учасників, та з урахуванням  інших особистих бажань замовника.
    З метою конспірації, студії розташовувалися у сільській місцевості, а відзнятий порнографічний матеріал збувався в мережі за допомогою засобів анонімізації. Розрахунок за продаж дитячої порнографії відбувався виключно криптовалютою.
    У ході обшуку вилучено техніку, яку направлено на експертизу та встановлено достатньо доказів протиправної діяльності осіб, внаслідок чого двом фігурантам кримінального провадження оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
    Справу кваліфіковано за ч.4 ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України. За створення та продаж дитячої порнографії їм загрожує до 10 років ув‘язнення.
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2302