Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2019

До вихованців Матвіївської спеціальної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату завітав Святий Миколай

Для вихованців Матвіївської спеціальної загальноосвітньої санаторної школи-інтернату у День Святого Миколаю влаштували справжнє свято. З солодощами та подарунками для малечі до закладу завітали гості з обласної прокуратури.
 
- Святий Миколай відомий своєю щирістю, добротою та готовністю прийти на допомогу кожному, хто цього потребує. Тож нехай Святий Миколай супроводжує сьогодні і весь наступний рік, не залишаючи без своєї допомоги. Впевнений, що кожен із вас був слухняним та поводився добре, тому й заслуговує на подаруночки та смаколики. Якщо вірити у дива – вони стають реальними. Тож не  переставайте мріяти та вірити у казку,  а ми - дорослі, в свою чергу, будемо робити все можливе, щоб ваше життя було щасливим та безхмарним, - звернувся до малечі Володимир Калюга, вітаючи її з чарівним святом Миколая.
 
 Під час свята, окрім солодких подарунків та фруктів, діти отримали від  шефів спортивний інвентар.
 
Запорізька обласна прокуратура взяла школу – інтернат під свою опіку більше 15 років тому і завжди  намагається дарувати маленьким підшефним свято за будь-якої нагоди, тож візитерів тут зустріли як жаданих гостей.  Керівники та вихователі інтернату разом  з талановитими вихованцями підготували театралізовану виставу, на яку завітав Святий Миколай, янголи та, навіть, маленьке чортенятко, що намагалося завадити Миколаю обдарувати дітей солодощами, мовляв, заслужили діти лише на різки, бо мало зробили добрих справ.  Та, як відомо, добро завжди перемагає. Тож і цього разу кожна дитина отримала свій даруночок!
 
Довідково: Матвіївська спеціальна загальноосвітня санаторна школа-інтернат була відкрита 1961 року і з того часу з її стін вийшло близько 1100 випускників. Спочатку навчання та виховання було орієнтовано на дітей-сиріт. А в останні роки, враховуючи екологічну ситуацію в Україні, особливо в Запорізькій області, освітній заклад охопив навчанням дітей з хронічними неспецифічними захворюваннями органів дихання та наразі задовольняє потреби дітей у загальній середній освіті, соціальній допомозі.
 
Наразі у школі на постійній основі перебувають 206 учнів та  76  вихованців дошкільного відділення.
 
 

Автор: Пресслужба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1314