Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2019

Прокуратура Запорізької області посідає перше умовне місце по державі за показником захисту державних інтересів у сфері охорони навколишнього середовища

Процеси глобалізації та суспільних трансформацій підвищили пріоритетність збереження довкілля. Однією із першочергових задач для України наразі є розв`язання екологічних проблем нашої держави. Запорукою успішного вирішення цієї задачі є злагоджена робота всіх державних органів.
 
Органи прокуратури Запорізької області ефективно використовують представницькі повноваження з метою захисту державних інтересів у сфері охорони навколишнього середовища.
 
Зокрема, у вказаній сфері у 2019 році до суду пред’явлено позовів на загальну суму 59 мільйонів гривень, за цим показником прокуратура Запорізької області посідає перше умовне місце по державі. З урахуванням позовних заяв, заявлених прокурорами у минулих роках, судами вже задоволено 11 позовів на суму майже 60 мільйонів.
 
У поточному році розпочато кримінальне провадження у сфері охорони та використання водних ресурсів.
 
Кропітка робота прокурорів вкотре підтверджує той факт, що захист інтересів держави є пріоритетним напрямом діяльності прокуратури, який реалізується через конституційну функцію представництва, спрямовану на дієвий захист порушених прав у суді.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1959