Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2019

Прокуратура домоглася справедливого покарання грабіжника

Комунарським відділом Запорізької місцевої прокуратури № 2 забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні відносно раніше засудженого 50-річного жителя м. Енергодар Запорізької області, який з метою особистого збагачення пограбував чоловіка.
 
Відтак, раніше неодноразово судимий за вчинення злочинів проти власності зловмисник, на шлях виправлення не став та, перебуваючи на території автовокзалу у Комунарському районі Запоріжжя, під час бесіди з потерпілим, під приводом огляду належної останньому каблучки, відкрито заволодів нею та ігноруючи вимоги потерпілого повернути каблучку, зник з місця вчинення злочину.
 
Завдяки належному процесуальному керівництву, якісному підтриманню публічного обвинувачення та принциповій позиції Комунарського відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 місцевий суд призначив злочинцю покарання за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України, у вигляді 4 років позбавлення волі.
 
Не погодившись з призначеним покаранням, обвинувачений звернувся до апеляційного суду зі скаргою, в якій просив перекваліфікувати його дії та призначити покарання, не пов’язане із позбавленням волі, проте колегія суддів судової палати апеляційної інстанції підтримала позицію прокурора та залишила в силі вирок Комунарського районного суду м. Запоріжжя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1413