Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2019

Затримано працівника Державної міграційної служби за підозрою в отриманні неправомірної вигоди

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області слідчими ТУ ДБР у м. Мелітополі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди завідувачем одного з районних секторів УДМС в Херсонській області за ч. 3 ст. 368 КК України.
 
11 грудня 2019 року посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди у розмірі 20000 гривень за продовження строку перебування іноземця в Україні, невжиття заходів до притягнення його до адміністративної відповідальності та до видворення іноземного громадянина з території України.
 
Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.
 
У разі доведення вини службовій особі органу ДМС України загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1462