Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2019

За клопотанням прокуратури застосовано примусові заходи медичного характеру до мешканця Пологівського району, який застрелив свого знайомого

Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури підтримувалося публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України за фактом умисного вбивства.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 27.06.2018 у вечірній час доби, громадянин П., перебуваючи на території частково зруйнованого домоволодіння, розташованого в одному із сіл Пологівського району, маючи раптово виниклий умисел, направлений на умисне вбивство за допомогою гвинтівки моделі ТОЗ - 8, яку мав із собою, здійснив два постріли в голову свого знайомого К., що призвело до смерті останнього.
 
Після вчиненого П., з метою приховання скоєного злочину, на автомобілі, який належав загиблому, привіз на місце скоєння злочину неповнолітнього М. та за допомогою останнього перемістив труп К. до ями на території вказаного домоволодіння, де закопав його.
 
Враховуючи, що під час досудового розслідування по вказаному провадженню встановлено, що інкримінований злочин громадянин П. вчинив у стані неосудності, то за результатами досудового розслідування 21.01.2019 Пологівським відділом Токмацької місцевої прокуратури до суду відносно П. скеровано клопотання про застосування до нього примусових заходів медичного характеру.
 
За результатами судового розгляду вказаного кримінального провадження вина П. у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України доведена та ухвалою Пологівського районного суду Запорізької області від 06.12.2019 до П. відповідно до ч. 5 ст. 94 КК України застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1373