Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2019

Органами прокуратури вжито заходів до поновлення правомочностей держави у частині фактичного володіння та користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення вартістю 768 тис. грн.

Органами прокуратури Запорізької області забезпечено виконання судового рішення про поновлення правомочностей держави у частині фактичного володіння та користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення загальною площею 30,408 га та вартістю 768 тис. грн.
Так, у жовтні 2018 року керівником Бердянської місцевої прокуратури пред’явлено позов в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області до фермерського осподарства про витребування із незаконного володіння земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 30,408 га, надані у постійне користування та довічне успадковане володіння фізичній особі – засновнику відповідача на підставі державних актів, які втратили чинність у зв’язку з його смертю.
Підставою для звернення прокурора до суду стало встановлення факту використання юридичною особою відповідних земельних ділянок без законних на це підстав.
Рішенням господарського суду Запорізької області від 29.01.2019, залишеного в силі постановою Центрального апеляційного господарського суду від 03.06.2019, зазначений позов прокурора задоволено.
Надалі, у рамках виконавчих проваджень у грудні 2019 року між зазначеним фермерським господарством та представником Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області підписано акти вилучення та передачі витребуваних судовим рішенням земельних ділянок.
Постановами Приморського РВ ДВС ГТУЮ у Запорізькій області завершені відповідні виконавчі провадження у зв’язку з виконанням у повному обсязі рішення суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1389