Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2019

Прокуратурою вжито заходів до повернення державі земельної ділянки рекреаційного призначення вартістю майже 1,2 млн. грн.

Органами прокуратури Запорізької області забезпечено виконання судового рішення про повернення земельної ділянки рекреаційного призначення загальною площею 0,9025 га вартістю майже 1,2 млн. грн.
 
Так, Бердянською місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Бердянської міської ради до господарського суду Запорізької області у березні 2019 року пред’явлено позов про розірвання договору оренди землі площею 0,9025 га, укладеного між міськрадою та ПП «Галанта» у 2007 році, та зобов’язання підприємства повернути земельну ділянку.
 
Підставою для звернення прокурора до суду стало порушення юридичною особою вимог закону щодо своєчасної та систематичної сплати орендної плати за землю.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області у червні 2019 року позов прокурора задоволено, розірвано відповідний договір оренди та зобов’язано підприємство повернути вказану земельну ділянку на користь міської ради.
 
У подальшому в рамках виконавчого провадження складено акт державного виконавця про передачу відповідної земельної ділянки представнику Бердянської міської ради.
 
Крім того, згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно до зазначеного реєстру внесені відомості про припинення права оренди земельної ділянки.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1544