Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

Викрито ще одного члена озброєної банди міста, якому вручено письмове повідомлення про підозру

За процесуального керівництва прокуратури області викрито ще одного члена озброєної банди, якому 05.12.2019 вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, ст. 257, ч. 3 ст. 289 КК України. Вказана особа вже перебуває під вартою.
 
Правоохоронними органами й надалі продовжуватиметься робота щодо викриття інших членів банди, а також встановлення свідків та очевидців вчинюваних нею злочинів.
 
Нагадаємо, що 30.11.2019 за процесуального керівництва прокуратури області слідчими СУ ГУ НП в Запорізькій області затримано 5 членів озброєної банди, якою здійснювалися угони автомобілів, вимагання, розбійні напади, а також викрадення людей. Один із членів банди також готувався до вбивства керівника спецпідрозділу у зв’язку із виконанням ним своїх службових обов’язків.
 
Лише за цей рік бандою було вчинено 10 кримінальних правопорушень, у тому числі із застосуванням зброї. За даними Нацполіції гроші витрачали на коштовні автівки, речі та відпочинок.
 
Для нападу злочинці підбирали заможних громадян, при цьому погрожували потерпілими фізичною розправою у випадку їх звернення до правоохоронних органів.
 
Треба зазначити, що в ході слідства знайдено та вилучили транспортні засобами, які фігуранти використовували під час скоєння злочинів. З метою уникнення відповідальності останні намагалися позбутися речових доказів шляхом їх викрадення та підпалу. Крім того, на адресу правоохоронців неодноразово надходили погрози щодо фізичної розправи.
 
Наразі усім затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.
 
 
Завдяки застосуванню до підозрюваних вказаного найсуворішого запобіжного заходу, мешканці регіону вже звертаються до органу досудового розслідування із повідомленнями про вчинені бандою злочини.
 
 
Звертаємо увагу, якщо Вам відомі факти злочинів, до яких причетні вказані особи або аналогічні ситуації, Ви можете цілодобово повідомити відповідну інформацію на гарячу лінію прокуратури Запорізької області за номерами: (061) 233-34-86, 233-10-81 (з 09-00 до 18-00 год. у робочі дні), 225-10-99 (з 19-00 до 09-00 год. в робочі дні; у вихідні та святкові дні протягом усієї доби).

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2415