Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

Призначено до судового розгляду обвинувальний акт відносно директора одного із національних природних парків Запорізької області за перевищення службових повноважень

Обвинувальний акт відносно директора одного із національних природних парків Запорізької області, перевищення службових повноважень з боку якої спричинило шкоду інтересам держави на суму понад 300 тисяч гривень, призначено до судового розгляду.
Як повідомлялось раніше, керівник державної установи обвинувачується у тому, що у грудні 2017 року у порушення вимог законодавства нею передано земельну ділянку з числа земель парку у користування місцевому мешканцю для здійснення господарської діяльності, що призвело до нецільового використання землі та заподіяння збитків державним інтересам.
Василівським районним судом Запорізької області задоволено клопотанням прокурора та обвинувальний акт призначено до судового розгляду. Цього ж дня обвинувачем оголошено обвинувальний акт та судом визначено порядок дослідження доказів.
Для довідки: у разі доведення вини службовій особі загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1508