Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Захист інтересів держави у сфері охорони та використання лісу залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури області

Захист інтересів держави у сфері охорони та використання лісу, у тому числі збереження полезахисних лісосмуг, був та залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури області.
 
Встановлено, що у вересні 2018 року фізична особа здійснила пошкодження полезахисної лісової смуги на території Самійлівської ради Новомиколаївського району Запорізької області, а саме: за відсутності відповідних дозвільних документів здійснила порубку дерев породи акація, чим завдала шкоду навколишньому природному середовища на суму більше 20 тис. грн.
 
З метою захисту порушених інтересів держави до Новомиколаївського районного суду Запорізької області Токмацькою місцевою прокуратурою пред’явлено позов про стягнення із вказаної особи до державного та місцевих бюджетів зазначеної суми.
 
Під час розгляду справи в суді у листопаді 2019 року правопорушник визнав обґрунтованість позовних вимог прокурора та добровільно сплатив усю суму завданих збитків.
Робота на цьому напрямі триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1494