Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Органами прокуратури області приділяється постійна увага діяльності уповноважених органів з питань пробації

Враховуючи важливість інституту пробації як системи заходів, направлених на переформатування світогляду особи та повернення її до суспільства як законослухняного громадянина, питання діяльності уповноважених органів з питань пробації перебувають у постійному полі зору органів прокуратури області.
 
Упродовж поточного року з урахуванням минулорічних тенденцій до зростання повторної пенітенціарної злочинності серед осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, органами прокуратури області вжито низку заходів, направлених на забезпечення додержання вимог законів у діяльності співробітників уповноважених органів з питань пробації в області.
 
Проведені місцевими прокурорами перевірки засвідчили наявність порушень в діяльності уповноважених органів з питань пробації при здійсненні наглядової пробації, проведенні соціально-виховної роботи з засудженими особами та здійсненні їх початкового розшуку.
 
На виявлені порушення внесено 36 документів прокурорського реагування. На цей час вже розглянуто 31 документ з усуненням виявлених порушень та притягненням до дисциплінарної відповідальності 9 посадових осіб.
 
Вжиті заходи сприяли зниженню впродовж 10 місяців поточного року повторної злочинності серед осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року на 16% - з 201 засудженого до 169.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1716