Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Органи прокуратури займають принципову позицію при обранні запобіжних заходів підозрюваним у вчиненні кримінальних правопорушень

У провадженні Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням чоловіка 1983 року народження у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України за фактом вчинення умисного вбивства своєї знайомої.
Судом першої інстанції на початку листопада 2019 року задоволено клопотання прокурора про продовження обвинуваченому строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, на 60 днів.
Не погоджуючись з прийнятим рішенням, захисник обвинуваченого та обвинувачений подали апеляційну скаргу, у якій просили ухвалу суду щодо продовження строку тримання обвинуваченого під вартою скасувати, змінити запобіжний захід на більш м`який домашній арешт, оскільки прокурором не доведено обґрунтованість підозри та наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України.
За принципової позиції прокуратури, вивчивши матеріали справи Запорізький апеляційний суд прийшов до висновку, що всі зазначені прокурором обставини в сукупності свідчать про те, що єдиним запобіжним заходом, адекватним особі обвинуваченого, здатним забезпечити його належну поведінку та запобігти встановленим ризикам є тримання під вартою.
За наведених підстав ухвалу суду першої інстанції щодо продовження строку тримання обвинуваченого під вартою апеляційною інстанцією залишено без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого та його захисника – без задоволення.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1357