Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Взято під варту зловмисника, який вчинив розбійний напад на мешканку міста

За належного процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2 у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 187 КК України, за фактом вчинення 01.12.2019 розбійного нападу на двох потерпілих осіб на території Вознесенівського району м. Запоріжжя було встановлено особу підозрюваного.
 
Під час проведення досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, перебуваючи близько 06.00 годин 01.12.2019 біля розважального закладу по вул. Маяковського в м. Запоріжжя, реалізуючи свій злочинний намір, направлений на напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із застосуванням насильства, що є небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, діючи у групі з невстановленою особою, підійшов зі спини до потерпілої та застосував газовий балончик, а саме розпилив газ в бік обличчя та шиї потерпілої. Скориставшись станом потерпілої та усвідомлюючи, що остання не буде чинити супротив, підозрюваний штовхнув потерпілу на землю та водночас з цим зірвав з плеча потерпілої сумку з її особистим майном, після чого зник з місця вчиненого злочину разом з невстановленою особою, яка вчинила аналогічний злочин по відношенню до іншого потерпілого.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 КК України, та 03.12.2019 слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Санкція ч. 2 ст.187 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1348