Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Прокуратура області домоглася взяття під варту членів злочинного угрупування, яких затримано напередодні

Так, сьогодні 03.12.2019, майже до ранку суд обирав запобіжні заходи п’ятьом членам банди.
 
Нагадаємо, за процесуальним керівництвом прокуратури області слідчими СУ ГУ НП в Запорізькій області викрито діяльність озброєної банди, якою здійснювалися угони автомобілів, вимагання, розбійні напади, а також викрадення людей. 30.11.2019 п’ятьох членів угрупування затримано правоохоронними органами.
 
Організатором цієї банди є громадянин України, вірменського походження, місце знаходження кого наразі встановлюєтся.
 
Один із членів банди також готувався до вбивства керівника спецпідрозділу у зв’язку із виконанням ним своїх службових обов’язків.
 
Саме відносно останнього розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу був довготривалим через постійні відводи суду, необґрунтовані заяви щодо призначення підозрюваному перекладача вірменської, при тому, що він є громадянином України та постійним мешканцем Запорізької області, тощо.
 
Незважаючи на активний супротив та психологічний тиск з боку оточення підозрюваного слідчі судді погодились з доводами сторони обвинувачення щодо обґрунтованості висунутої підозри та необхідності застосування затриманому найсуворішого запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 діб. Аналогічна позиція суду і щодо решти затриманих членів банди.
 
Одночасно прокуратура звертається до мешканців міста та області, а також свідомих громадян: якщо вам відомі факти злочинів, до яких причетні вказані особи або аналогічні ситуації, ви можете цілодобово повідомити відповідну інформацію на гарячу лінію прокуратури Запорізької області за номером: (061) 233-34-86, 233-10-81 (з 09-00 до 18-00 год. у робочі дні), 225-10-99 (з 19-00 до 09-00 год. в робочі дні; у вихідні та святкові дні протягом усієї доби).
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2263