Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Органи прокуратура області завжди гостро реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке явно не відповідає тяжкості вчинених правопорушень, суспільній небезпеці та особі засуджених

Органи прокуратура Запорізької області завжди гостро реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке явно не відповідає тяжкості вчинених правопорушень, суспільній небезпеці та особі засуджених.
 
Так, вироком Пологівського районного суду області громадянина О., засуджено спробу крадіжи з проникненням до приватного домоволодіння та трьома епізодами використання завідомо підробленого документа.
 
Із обставин провадження вбачається, що в особа вже водинадцяте притягується до кримінальної відповідальності, у тому числі за майнові злочини та у четверте за використання підроблених документів.
 
Правоохоронцями задокументовано два факти звернення обвинуваченого до банківських установ для отримання «кредитних карток», а в останє - за допомогою підробленого паспорту громадянина України, він намагався ошукати працівників поліції, але був затриманий.
 
Але незважаючи на це, місцевим судом неправильно застосовано закон України про кримінальну відповідальність та призначено занадто м’яке покарання.
 
На вказаний вирок суду прокурором у справі внесено апеляційну скаргу, яку за активної позиції галузевого відділу прокуратури області Запорізьким апеляційним судом задоволено, ухвалено новий вирок, яким громадянину за вчинені злочини призначено покарання у виді 3 років 2 місяців позбавлення волі реально.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1381