Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2019

Верховим Судом поставлено крапку в довготривалому спорі щодо обов’язковості примусового виконання рішень суду про витребування землі

Органами прокуратури Запорізької області здійснюється належна участь у виконавчих провадженнях при виконанні судових рішень, постановлених за власними позовами, принципово вживаються заходи на усунення порушень закону з боку державних виконавців, оскарження їх незаконних рішень.
Так, постановою Верховного Суду у листопаді 2019 року задоволено касаційну скаргу прокуратури Запорізької області, залишено в силі ухвалу суду першої інстанції про визнання неправомірним рішення заступника начальника Вільнянського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, прийняте ще у січні 2017 року, та зобов’язано державного виконавця прийняти до виконання виконавчий лист про витребування земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 987 кв. м. на користь держави.
Верховий Суд погодився з доводами прокурора про те, що рішення суду про витребування земельних ділянок підлягає примусовому виконанню органами державної виконавчої служи у порядку вилучення та передачі предметів стягувачу.
Завдяки принциповій позиції органів прокуратури на вказаному напрямі формується судова практика, яка дозволяє вирішити проблемні питання, що виникають при застосуванні положень закону у практичній діяльності.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1621