Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2019

До суду скеровано обвинувальний акт відносно мешканця міста, який заподіяв смертельні тілесні ушкодження своїй співмешканці

За наслідками проведеного досудового розслідування Запорізькою місцевою прокуратурою №3 направлено для розгляду до суду обвинувальний акт щодо мешканця м. Запоріжжя, згідно з яким, останній обвинувачується у заподіянні смертельних тілесних ушкоджень власній співмешканці О.
Згідно зі здобутими стороною обвинувачення доказами, у серпні поточного року, обвинувачений, що тривалий час зловживав алкоголем, під час побутової сварки вчинив насильницькі дії щодо жінки, з якою фактично співмешкав. Маючи умисел нанести тілесні ушкодження, він ударив її декілька разів кулаком в живіт, заподіявши закриту тупу травму черевної порожнини з розривами внутрішніх органів та наступною внутрішньою кровотечею.
Звикнувши до подібного протизаконного насильства з боку співмешканця і побоюючись його негативної реакції та нових проявів жорстокості відносно себе, постраждала тривалий час вимушено терпіла сильний біль від заподіяних побоїв, не звертаючись за медичною допомогою до лікарів. Запізніла госпіталізація мала своїм закономірним наслідком настання смерті побитої жінки від перитоніту та інтоксикації організму.
Проведена на досудовому розслідуванні судово-медична експертиза встановила наявність прямого причинно-наслідкового зв’язку між діями підозрюваного та смертnю О., що від них настала.
Після завершення комплексу слідчих та процесуальних дій відносно пыдозрюваного прокурором висунуто обвинувачення за ч.2 ст.121 КК України - заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, які потягли смерть потерпілої. Санкція вказаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання від 7 до 10 років позбавлення волі.
 
Ступінь вини обвинуваченого та остаточну міру покарання, яка має бути застосована до вказаної особи, у разі визнання її винною у вчиненні інкримінованого злочину, буде визначено судом в ході судового розгляду обвинувального акта, затвердженого прокурором.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1426