Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2019

Повідомлено про підозру колишньому поліцейському, який здійснив наїзд на пішохідному переході на особу з інвалідністю

Під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області слідчим ТУ ДБР у м. Мелітополі повідомлено про підозру колишньому поліцейському Кам’янко-Дніпровського відділу поліції у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження ( ч. 1 ст. 286 КК України).
За версією слідства, поліцейський, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, не витримав безпечної швидкості та здійснив наїзд на пішохідному переході на особу з інвалідністю, яка є глухонімою, спричинивши переломи верхньої та нижньої кінцівок.
Досудове розслідування кримінального провадження триває.
У разі доведення вини, колишньому правоохоронцю загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1423