Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

Колишній суддя одного з районних судів м. Запоріжжя обвинувачується у постановленні завідомо неправосудного рішення, що завдало матеріальної шкоди на суму майже 900 тис. грн.

Прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього судді у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).
Як повідомлялось раніше, під час досудового розслідування установлено, що суддя з грубими порушеннями вимог чинного законодавства нібито за нововиявленими обставинами постановив рішення у цивільній справі, яким знято арешт з майна боржника, що дозволило йому продати таке майно та не віддавати безпідставно отримані грошові кошти стягувачу, що завдало матеріальної шкоди на суму майже 900 тис. грн.
У разі доведення вини колишньому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1534