Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Оріхівського району, який брав участь у захопленні м. Слов’янська у складі терористичної групи

Прокуратурою Запорізької області спрямовано до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному слідчим відділом Управління СБ України в Запорізькій області за ч. 1 ст. 258-3 КК України стосовно мешканця Оріхівського району за фактом участі у терористичній групі.
Як встановлено слідством зловмисник, будучи уродженцем м. Донецька, у квітні 2014 року вступив до лав терористичної групи – «7-ма Слов’янська відокремлена мотострілкова бригада 2-го батальйону міністерства оборони», підконтрольної терористичній організації «ДНР», на посаду кулеметника, отримав військову форму, вогнепальну зброю та позивний, і вже 12.04.2014 брав участь у захопленні м. Слов’янська, а також у бойових протистояннях та опорі підрозділам Збройних сил та Національної гвардії України під час визволення м. Слов’янська.
За результатами скоординованих прокуратурою області слідчих та оперативних заходів працівниками УСБУ в області 19.09.2019 зловмисника було затримано за місцем фактичного проживання в с. Нестерянка Оріхівського району.
За принципової позиції прокурора ухвалою слідчого судді громадянину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1374