Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Прокуратура Запорізької області стоїть на захисті інтересів територіальних громад від незаконних посягань на комунальну власність

Прокуратура Запорізької області стоїть на захисті інтересів територіальних громад від незаконних посягань на комунальну власність.
Так, прокуратурою області за результатами проведеного моніторингу судових рішень, які розміщені у Єдиному державному реєстрі судових рішень встановлено, що на підставі рішення господарського суду Запорізької області за товариством, яке здійснює сільськогосподарську діяльність, визнано право власності за набувальною давністю на внутрішньогосподарські меліоративні системи, які розташовані на площі понад 3 тис. га. та вартістю понад 16 млн. грн.
Враховуючи, що зазначене майно відповідно до вимог законодавства є комунальною власністю, а отже вибуло із власності територіальної громади однієї із сільських рад області незаконно, прокуратурою області 25.11.2019 на вищевказане судове рішення внесено апеляційну скаргу з метою повернення майна територіальній громаді сільської ради.
Окрім того, встановлено факт неналежного виконання службовими особами цієї сільської ради службових обов’язків щодо захисту комунального майна, що призвело до вибуття його із комунальної власності та, як наслідок, спричинення тяжких наслідків. За цим фактом прокуратурою області 21.11.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 367 КК України.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1407