Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Захист інтересів держави у земельній сфері є одним із пріоритетних напрямів прокурорської діяльності при реалізації представницьких повноважень

Захист інтересів держави у земельній сфері є одним із пріоритетних напрямів прокурорської діяльності при реалізації представницьких повноважень.
Так, прокуратурою області під час здійснення конституційної функції представництва виявлено порушення вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки площею 0, 6495 га, розташованої в одному з районів міста Запоріжжя, із цільовим призначенням – для розміщення та експлуатації будівель та споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.
Установлено, що вказана земельна ділянка використовується невстановленою особою самовільно, за відсутності відповідного рішення власника Запорізької міської ради про передачу земельної ділянки у власність або у користування, шляхом розташування на ній автостоянки. Вказаними протиправними діями Запорізькій міській раді, як власнику земельної ділянки, завдано шкоду в розмірі понад 388 тис.грн.
З метою захисту інтересів територіальної громади міста Запоріжжя від неправомірних посягань та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності, прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України, а саме: самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення всіх обставин події.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1371