Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Судом задоволено клопотання прокурора та звільнено від кримінальної відповідальності обвинуваченого у сприянні діяльності терористичній групі

Прокуратурою Запорізької області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичній групі) стосовно мешканця Бердянського району Запорізької області «С.», який у період часу з листопада 2015 року по серпень 2019 року брав участь у діяльності терористичної групи «7 окрема гвардійська мотострілкова бригада 2-го Армійського Корпусу «Народна міліція ЛНР»», підконтрольної терористичній організації «Луганська народна республіка».
Як встановлено органом досудового розслідування громадянин вступив до лав зазначеної терористичної групи на посаду «финансиста» та здійснював дії, спрямовані на матеріально-технічне забезпечення членів указаної групи під час збройного конфлікту на Сході України.
Починаючи з серпня 2019 року «С.» добровільно припинив участь та інше сприяння діяльності у складі терористично групи та 08.09.2019 у межах реалізації спеціальної програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома», добровільно повідомив УСБУ в Запорізькій області про відповідну терористичну діяльність та сприяв її припиненню шляхом показів про вчинення інших злочинів, пов’язаних з діяльністю терористичних груп, підконтрольних «ЛНР».
За наслідками перевірки С. встановлено, що останній не був керівником або організатором терористичної групи, а також не брав участі у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях, нападах на підприємства, установи, організації та інших тяжких злочинах.
З огляду на викладене, враховуючи положення ч. 2 ст. 258-3 КК України, ухвалою Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 21.11.2019 задоволено клопотання прокурора та «С.» звільнено від кримінальної відповідальності за вчинені дії.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2022