Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Повідомлено про підозру службовим особам одного з підприємств Запорізької області, які за попередньою змовою вчинили ряд тяжких та особливо тяжких злочинів у сфері господарської діяльності

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, слідчими СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області повідомлено про підозру службовим особам одного з сільськогосподарських підприємств Токмацького району, які за попередньою змовою вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків), ч. 2 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом).
Так, у ході розслідування встановлено, що в період часу з 01.01.2015 по 25.01.2016 років посадові особи зазначеного підприємства, діючи за попередньою змовою, з корисливих мотивів та в інтересах юридичної особи, шляхом подання недостовірних відомостей до податкового органу безпідставно отримали пільги щодо сплати податку на додану вартість, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів більше ніж на 7 млн. грн., які у подальшому були незаконно використані підприємством на власні потреби.
На теперішній час досудове розслідування у провадженні триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1512