Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно групи осіб, що організували на території області розгалужену мережу збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин

Як повідомлялось раніше, під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області слідчими СУ ГУНП в Запорізькій області припинено діяльність групи осіб, що організувала на території області розгалужену мережу збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин (марихуана, метамфетамін), та систематично вчиняли злочини, пов’язані з виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням з метою збуту та збутом вищевказаних засобів/речовин.
З метою розкриття злочинної діяльності проведено комплекс гласних і негласних слідчих (розшукових) дій, за результатами яких 05.11.2019 повністю задокументовано діяльність у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.
За результатами проведеного досудового розслідування безпосередньо під час вчинення злочинів, в порядку ст. 208 КПК України, затримано 5 учасників групи, яким 06.11.2019 повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, психотропних речовин вчинені за попередньою змовою групою осіб).
07-08.11.2019 відносно чотирьох осіб за клопотаннями слідчого, погодженого прокурором, слідчим суддею обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, із визначенням розміру застави.
Відносно однієї особи обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Не погоджуючись із зазначеним, процесуальним прокурором подано апеляційну скаргу на вказане рішення слідчого судді.
Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1646