Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

За втручання прокуратури повернуто у державну та комунальну власність 2150 гектари земель та забезпечено виконання рішень судів на суму понад 508 мільйонів гривень

Обов’язковість рішень суду є однією з основних засад судочинства, оскільки поновлення порушених інтересів держави залежить від кінцевого результату – своєчасного і повного виконання судового рішення.
Виконання судових рішень виступає заключним етапом у процесі реалізації захисту порушених інтересів держави, оскільки кожне судове рішення, у тому числі за позовом (заявою) прокурора, якщо воно не виконується, повинно бути реально виконано у примусовому порядку.
Саме тому органами прокуратури області на цій стадії приділяється належна увага вивченню матеріалів виконавчого провадження, своєчасному реагуванню на виявлені у цьому провадженні порушення, оскарженню неправомірних рішень, дій або бездіяльності посадових осіб державної виконавчої служби та строкам такого оскарження.
Зокрема, у поточному році прокурорами вже забезпечено виконання рішень судів на суму понад 508 мільйонів гривень. Забезпечено ефективне реагування на порушення закону державними виконавцями та боржниками – задоволено 106 відомчих та судових скарг.
За прокурорського втручання повернуто у державну та комунальну власність 2150 гектари земель.
За фактами умисного невиконання судових рішень органами прокуратури області при здійсненні представницької діяльності розпочато 6 кримінальних проваджень.
Робота прокурорів на вказаному напрямі триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1414