Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

Судом призначено покарання мешканцю міста, який в порушення вимог діючого законодавства здійснив відправлення до Японії товару військового призначення

Завдяки належному здійсненню публічного обвинувачення прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 12.11.2019 визнано винним мешканця м. Запоріжжя за ч. 1 ст. 333 КК України у вчиненні кримінального правопорушення, пов’язаного із порушенням порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.
Судом визнано доведеним, що мешканець м. Запоріжжя, не маючи повноважень на здійснення зовнішньоекономічної діяльності, у жовтні минулого року, діючи в порушення вимог діючого законодавства та нормативних актів Кабінету Міністрів України, за відсутності передбаченого дозволу чи висновку служби Державного експортного контролю України здійснив відправлення до Японії товару військового призначення – перископу командира танкового ТПКУ-2Б, який використовується у військовій сфері у складі танків Т-54Б (М), Т-55, бронетранспортера БТР-60ПБ та броньованої розвідувально-дозорної машини БРДМ-2.
Скоординованими зусиллями правоохоронних органів прокуратури. СБУ та митного контролю протиправну діяльність зловмисника було викрито та задокументовано.
З урахуванням позиції прокуратури області, особи обвинуваченого, судом призначено передбачене санкцією статі Кримінального кодексу України покарання у виді штрафу.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1697