Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2019

Прокуратура домоглася призначення покарання зловмиснику, який вчинив розбійний напад на аптеку з метою заволодіння сильнодіючими наркотичними препаратами обіг яких обмежено

Василівським відділом Енергодарської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого мешканця за ч. 3 ст. 308 КК України (розбій з метою викрадення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також вимагання цих засобів чи речовин, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров'я) за фактом вчинення розбійного нападу на аптеку з метою заволодіння сильнодіючими наркотичними препаратами, обіг яких обмежено.
Так, у травні у 2018 року мешканець м. Дніпрорудне Василівського району перебуваючи у приміщенні однієї з аптек міста у стані алкогольного сп’яніння, з метою заволодіння сильнодіючими наркотичними препаратами, маючи при собі сокиру, вчинив розбійний напад на фармацевта аптеки із застосуванням погроз розбив сокирою скло прилавку та погрожував застосуванням насильства.
За наслідками розгляду кримінального провадження судом першої інстанції, обвинуваченого визнано винним та призначено покарання нижче від найнижчої межі встановленої у санкції ч. 3 ст. 308 КК України відповідно до положень ст. 69 КК України.
Не погодившись з вказаним рішенням, за принципової позиції прокурором внесено апеляційну скаргу на зазначений вирок. Судом другої інстанції визнано доводи прокурора обґрунтованими та, як наслідок, рішення місцевого суду змінено в частині призначеного покарання і тепер обвинуваченому доведеться провести наступні 7 років у колонії.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1652