Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2019

Органами прокуратури забезпечено невідворотність настання справедливого кримінального покарання засудженому за вчинення особливо тяжкого насильницького кримінального правопорушення проти життя

За наслідками підтримання Запорізькою місцевою прокуратурою №3 публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за ч.1 ст.115 України (умисне вбивство) мешканця міста визнано винним у пред’явленому обвинуваченні та притягнуто до кримінальної відповідальності вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя
У ході проведеного досудового розслідування та під час судового розгляду обвинувального акта у зазначеному кримінальному провадженні сукупністю доказів, наданих суду прокурором, переконливо підтверджено, що у травні 2018 року обвинувачений, перебуваючи на сходовому майданчику гуртожитку, знаходячись при цьому у стані алкогольного сп’яніння під час раптового дріб’язкового конфлікту, що виник на ґрунті неприязних відносин з власним сусідом П., одним ударом ножа, який він постійно демонстративно носив з собою, неодноразово погрожуючи ним іншим сусідам, спрямувавши цей удар в серце, холоднокровно позбавив життя потерпілого, після чого спокійно пішов з місця злочину до себе в житло, де невдовзі і був затриманий поліцейськими, що прибули на виклик.
Проголошеним судовим вироком обинуваченого визнано винним у вчиненні умисного вбивства, з призначенням за нього кримінального покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.
Сторона захисту з вироком не погодилася та оскаржила його в апеляційному порядку. Апеляційний розгляд справи за рішенням Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду доручено провести Дніпровському апеляційному суду. За наслідками такого розгляду судовою колегією ухвалено апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника залишити без задоволення, а обвинувальний вирок суду першої інстанції щодо зловмисника – без змін.
Органами прокуратури Запорізької області, що підтримували публічне обвинувачення у вказаному провадженні, шляхом застосування належної правової процедури забезпечено невідворотність настання справедливого кримінального покарання щодо особи, визнаної в судовому порядку винною у вчиненні особливо тяжкого насильницького кримінального правопорушення проти життя.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1383