Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

Колишній суддя одного з районних судів м.Запоріжжя підозрюється у постановленні завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки

Виконувачем обов’язків прокурора Запорізької області повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри колишньому судді за ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).
Під час досудового розслідування установлено, що суддя з грубими порушеннями вимог чинного законодавства нібито за нововиявленими обставинами постановив рішення у цивільній справі, яким знято арешт з майна боржника, що дозволило йому продати таке майно та не віддавати безпідставно отримані грошові кошти стягувачу, що завдало матеріальної шкоди на суму майже 900 тис. грн.
Підставою для зміни підозри є встановлення факту поновлення колишнім суддею адвокатської діяльності.
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокурорами відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, що поширює свою діяльність на Запорізьку область, прокуратури області, досудове розслідування – слідчими Територіального управління ДБР, що розташоване у місті Мелітополі.
На теперішній час досудове розслідування завершено, матеріали відкрито сторонам для ознайомлення в порядку ст. 290 КПК України.
У разі доведення вини колишньому судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1773