Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

Засуджено до позбавлення волі зловмисника, який своїв розбійний напад на неповнолітнього мешканця міста у салоні маршрутного таксі

Запорізькою місцевою прокуратурою № 1 у поточному році скеровано до Жовтневого районного суду м. Запоріжжя обвинувальний акт у кримінальному проваджені відносно громадянина Азербайджану гр. Г. за ч. 1 ст. 187 КК України, який кваліфікується як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій).
У ході судового розгляду встановлено, що на початку року громадянин Г., маючи умисел на розбійний напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосуванням насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, перебуваючи у салоні маршрутного таксі, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, тримаючи в руці ніж та погрожуючи його застосуванням, наказав неповнолітньому Л. віддати йому мобільний телефон, тим самим застосував погрозу насилля, яке є небезпечне для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу.
Усвідомлюючи реальну загрозу своєму життю та здоров’ю, неповнолітній потерпілий Л. підкорився незаконній вимозі гр. Г. та віддав йому мобільний телефон.
Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 12.11.2019, за принципової позиції представника обвинувачення, гр-на Г. засуджено за ч. 1 ст.187 КК України до 5 років позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1516