Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

Прокуратурою області захищено інтереси держави від неправомірних посягань фермерського господарства на земельну ділянку сільськогосподарського призначення

Прокуратурою Запорізької області захищено інтереси держави від неправомірних посягань фермерського господарства на земельну ділянку сільськогосподарського призначення.
Так, ще у 2015 році Якимівським районним судом Запорізької області за позовом прокуратури було визнано недійсним договір оренди земельної ділянки площею майже 58 га, який у порушення вимог законодавства укладено між Головним управлінням Держземагенства у Запорізькій області та фізичною особою, зобов’язано останнього повернути на користь держави спірну земельну ділянку вартістю 1,3 млн. грн. Судом було підтверджено обґрунтованість доводів прокурора про неправомірне надання в оренду фізичній особі земельної ділянки поза конкурсною процедурою у порушення конституційного принципу рівності доступу до земельних ресурсів.
Рішення було виконано, земельну ділянку повернуто державі. Не дивлячись на це, майже через 4 роки вже фермерське господарство, яке засновано саме цією фізичною особою, здійснило спроби перегляду законного судового рішення подавши без належного обґрунтування апеляційну скаргу.
За результатами розгляду справи 12.11.2019 Запорізькій апеляційний суд погодився з доводами прокуратури щодо безпідставного звернення фермерським господарством до суду з апеляційною скаргою.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1554