Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

Відправлено за ґрати зловмисника, який займався викраденням автомобілів за допомогою спеціальних технічних засобів отримання інформації

Відділом нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення в Комунарському районному суді м. Запоріжжя обвинувального акта стосовно раніше неодноразово судимого мешканця міста Запоріжжя за ч.ч. 1, 2 ст. 359 КК України (незаконне придбання та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, у тому числі вчинене повторно).
Установлено, що вказаний громадянин України у квітні 2017 року придбав пристрій перехоплення кодів автомобільних сигналізацій, який використав на парковці біля одного з супермаркетів у Комунарському районі обласного центру під час скоєння іншого злочину – крадіжки майна з салону автомобіля «KIA CEED». Стосовно зловмисника обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а спеціальний пристрій вилучено.
Проте, у подальшому, продовжуючи свою злочинну діяльність, у червні 2017 року вказаний громадянин повторно придбав пристрій перехоплення кодів автосигналізацій та повторно використав його для вчинення крадіжки майна з салону автомобіля «MITSUBISHI Lancer».
Завдяки злагодженій роботі працівників органів Національної поліції, прокуратури та СБУ протиправну діяльність зловмисника було викрито та задокументовано, спецзасіб вилучено, а вказану особу затримано з обранням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Вироком Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 28.10.2019 визнано винним обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 359 КК України та призначено йому за сукупністю покарання у вигляді 4 років 8 місяців позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1309