Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2019

Захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності залишається одним із пріоритетних напрямів прокурорської діяльності при реалізації представницьких повноважень

Захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності залишається одним із пріоритетних напрямів прокурорської діяльності при реалізації представницьких повноважень.
Відповідно до офіційних статистичних даних на обліку відповідних органів місцевого самоврядування перебувають тисячі громадян, які потребують покращення житлових умов та перебувають на квартирному обліку за місцем проживання.
Одним із способів вирішення указаного болючого питання є надання органами місцевого самоврядування у користування громадян нерухомого майна, визнаного судом відумерлою спадщиною.
Так, за матеріалами прокуратури Запорізької області у червні поточного року Запорізька місцева прокуратура № 2 звернулась до суду з заявою в інтересах Запорізької міської ради про визнання спадщини відумерлою, що відкрилась після смерті одинокої жінки, 1953 року народження, яка не мала спадкоємців, у вигляді квартири, розташованої у Комунарському районі міста Запоріжжя.
Рішенням Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 25.09.2019 заяву задоволено, вимоги прокурора визнані законними та обґрунтованими, спадщину, що залишилась після смерті жінки, у складі квартири площею 37,11 м2, визнано відумерлою та передано у власність територіальної громади міста Запоріжжя.
На даний час рішення суду набрало законної сили, вживаються заходи щодо його виконання.
Робота органів прокуратури на указаному напрямі триває

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1404