Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2019

Посадові особи відділу ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області обвинувачуються у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за вчинення реєстраційних дій та службовому підробленні відповідних документів

Прокуратурою Запорізької області підтримується обвинувачення у кримінальному провадженні відносно трьох осіб, двоє з яких є працівниками відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, які упродовж січня-березня 2019 року у складі організованої групи вимагали та отримували від громадян та представників приватних підприємств неправомірну вигоду за вчинення реєстраційних дій, що входять до їх компетенції, а також здійснили службове підроблення відповідних документів.
Нагадаємо, що обвинувальний акт стосовно указаних осіб за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене організованою групою) та ч. 3 ст. 28, ч. 1
ст. 366 КК України (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення в них завідомо неправдивих відомостей, вчинене організованою групою) наприкінці вересня поточного року скеровано до суду.
11.11.2019 в Жовтневому районному суді м. Запоріжжя відбулося підготовче судове засідання, за результатами якого вказане кримінальне провадження призначено до розгляду на підставі обвинувального акта.
Позиція прокуратури області щодо цього провадження, а саме досягнення у кінцевому етапі найсуворішого судового рішення щодо усіх членів злочинного угрупування є незмінною.
Обвинувачуваним загрожує покарання до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1490