Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

Реалізація органами прокуратури конституційної функції представництва інтересів держави в суді забезпечує ефективне відшкодування збитків та поповнення бюджетів усіх рівнів

Прокуратура області систематично опікується питаннями реального відшкодування збитків та поповненням бюджетів усіх рівнів, адже в умовах сьогодення, зважаючи на складну економічну ситуацію, вказане носить пріоритетний характер.
Саме реалізація органами прокуратури конституційної функції представництва інтересів держави в суді забезпечує ефективне виконання зазначеного завдання.
Зокрема, прокуратурою області шляхом опрацювання даних Єдиного державного реєстру судових рішень налагоджено систематичну роботу з виявлення рішень судів, якими підтверджені факти незаконного звільнення працівників з установ, що фінансуються за рахунок місцевого та державного бюджетів, та завдання цим бюджетам збитків зайвими виплатами, пов’язаними з порушенням їх трудових прав.
У подальшому органами прокуратури області пред’являються позови про стягнення до бюджетів такої шкоди у регресному порядку з керівників відповідних установ, винних у незаконному звільненні працівників.
Так, у поточному році органами прокуратури області пред’явлено до суду 3 позови цієї категорії на загальну суму 75 тис. грн., судами задоволено таких позовів (з урахуванням пред’явлених у минулих роках) на суму 108 тис. грн.
Слід зазначити, що на стадії підготовки прокурорами позовів мають місце факти добровільного відшкодування таких збитків потенційними відповідачами за втручання прокурорів. У такий спосіб та за результатами виконання рішень судів за позовами прокурорів у цій сфері у поточному році до бюджету реально відшкодовано 72 тис. грн.
Робота органів прокуратури області із вказаних питань триває й надалі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1363