Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

Водію, який намагався ввести слідство в оману та ухилитися від відповідальності за скоєння смертельної ДТП загрожує до 10 років позбавлення волі

Оріхівським відділом Токмацької місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).
Так, підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, порушуючи правила дорожнього руху виїхав на зустрічну смугу та спричинив зіткнення із зустрічним автомобілем. Внаслідок ДТП двоє потерпілих загинули на місці пригоди, один отримав тяжкі тілесні ушкодження.
Попри створення підозрюваним після дорожньо-транспортної пригоди обстановки, при якій за кермом автомобіля ніби перебував один з загиблих та намагання ввести слідство в оману, шляхом проведення понад десяти експертиз його причетність до скоєння злочину повністю доведено.
З метою обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою прокуратурою направлено до суду відповідне клопотання.
За результатами розгляду клопотання слідчим суддею обрано підозрюваному запобіжний захід – домашній арешт. На дане рішення Токмацькою місцевою прокуратурою внесено апеляційну скаргу.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за ч. 3 ст. 286 КК України відносно зловмисника направлений для розгляду до суду.
За скоєння даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1237