Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

У поточному році прокуратурою області забезпечено дієвий захист інтересів держави у сфері земельних відносин шляхом застосування представницьких повноважень

Земельний фонд Запорізької області складає 2718,3 тисяч гектарів, з яких переважну більшість займають землі сільськогосподарського призначення та водного фонду.
В умовах сьогодення поширеними залишаються факти самовільного зайняття сільськогосподарських угідь, протиправного відчуження особливо цінних земель, прибережних захисних смуг, а також земельних ділянок інших категорій, що вимагає своєчасного та правильного застосування прокурорами відповідних заходів представницького характеру.
Інтенсивне землекористування активізує потребу з боку органів влади, контролюючих та правоохоронних органів регіону в забезпеченні законності при розпорядженні та використанні цих земель.
У поточному році прокуратурою області приділено належну увагу вказаному питанню та забезпечено дієвий захист інтересів держави у сфері земельних відносин шляхом застосування представницьких повноважень.
Зокрема, прокурорами пред’явлено позови у вказаній сфері на суму понад 1,1 мільярди гривень, судами задоволено 45 позовів на суму майже 1,32 млрд. грн. (2 умовне місце по державі серед прокуратур інших регіонів). Відповідачами добровільно відшкодовано 74,2 млн. грн. за закритими справами.
На заключному етапі, у процесі реалізації захисту інтересів держави, органами прокуратури області вже забезпечено виконання рішень суду у вказаній сфері на суму 485,6 млн. грн.
За прокурорського втручання попереджено незаконне надання, а також повернуто у державну та комунальну власність 2125 га земель.
Робота прокурорів на вказаному напрямі триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1225