Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

До суду скеровано обвинувальний акт відносно директора одного із національних природних парків Запорізької області за фактом перевищення службових повноважень

До суду скеровано обвинувальний акт відносно директора одного із національних природних парків Запорізької області, перевищення службових повноважень з боку якої спричинило шкоду інтересам держави на суму понад 300 тисяч гривень.
Як повідомлялось раніше, групою прокурорів у складі прокурорів Енергодарської місцевої прокуратури та прокуратури Запорізької області завершено досудове розслідування, під час якого встановлено, що у грудні 2017 року обвинуваченою у порушення вимог законодавства передано земельну ділянку з числа земель парку у користування місцевому мешканцю для здійснення господарської діяльності. Зазначені дії призвели до нецільового використання землі та заподіяння збитків державним інтересам.
Після ознайомлення із матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.
У разі доведення вини службовій особі загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1564