Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

За участі прокуратури викрито зловмисників, які заволоділи квартирою вартістю понад 250 тис.грн. на підставі підроблених документів

У межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 виявлено порушення вимог Цивільного кодексу України та Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

З’ясовано, що у жовтні 2017 року мешканець м. Запоріжжя зареєстрував за собою право власності на квартиру на підставі свідоцтва про право власності, яке видано у 1996 році. У подальшому вказану квартиру відчужив на користь третіх осіб.

Разом з цим, з’ясовано, що дійсні власники вказаної нерухомості померли влітку 2017 року, спадкоємців не мали та право власності на квартиру повинно було перейти на користь територіальної громади м. Запоріжжя у порядку ст. 1277 Цивільного кодексу України (визнання спадщини відумерлою).

Таким чином, зловмисники заволоділи квартирою вартістю понад 250 тис.грн. на підставі підроблених документів.

З метою захисту інтересів держави в особі Запорізької міської ради Запорізька місцева прокуратура № 3 звернулась до суду з позовом про визнання незаконним рішення державного реєстратора, визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири та визнання спадщини відумерлою.

Судовий розгляд триває.


Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1651