Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

За участі прокуратури викрито протиправну діяльність конвертаційного центру через який проконвертовано понад 100 млн. грн.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) ч.1 ст.205-1 КК України (підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців) за фактом протиправної діяльності конвертаційного центру та пособництва в ухиленні від сплати податків службовими особами підприємств-контрагентів реального сектору економіки.
Установлено, що упродовж 2017-2019 років на малозабезпечених осіб зареєстровано понад 30 фіктивних підприємств, які використовувались з метою конвертації грошових коштів у готівку та мінімізації зобов’язань зі сплати ПДВ підприємств-контрагентів реального сектору економіки. Через рахунки фіктивних підприємств проконвертовано грошові кошти на загальну суму понад 100 млн. грн.
У кримінальному провадженні проведено обшуки, за результатами яких вилучено печатки у кількості 15 штук, комп’ютерну техніку та докази, які підтверджують протиправну діяльність щодо документального відображення неіснуючих господарських операцій конвертаційного центру з підприємствами реального сектору економіки.
На теперішній час вирішується питання про арешт вилученого майна. Досудове розслідування у провадженні триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1654