Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

Взято під варту групу крадіїв, які проникали до приміщень перукарень та магазинів міста з метою заволодіння майновими цінностями потерпілих

Запорізькою місцевою прокуратурою № 2 здійснюються процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) відносно групи з трьох осіб, які підозрюються у вчиненні ряду крадіжок на території різних районів м. Запоріжжя.
Під час досудового слідства встановлено, що зазначені особи шляхом злому вхідних дверей проникали до приміщень перукарень та магазинів міста з метою заволодіння майновими цінностями потерпілих. Сума збитків завдана потерпілим складає майже 100 тис.грн.
Зловмисників затримано на місці вчинення злочину.
При проведенні першочергових слідчих дій в автомобілі злочинців виявлено та вилучено окрім викраденого майна, складений напередодні протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.
01.11.2019 за належної та принципової позиції прокуратури всім трьом зловмисниками обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
При вивченні особи злочинців встановлено, що крадіжки вчиняли двоє раніше засуджених за аналогічні злочини жителів м. Запоріжжя за попередньою змовою з особою, яка офіційно працевлаштована, має вищу освіту та стійки соціальні зв’язки. Так, один із злочинців працює інженером на великому промисловому підприємстві міста та здебільшого вчиняв крадіжки в нічний час доби після закінчення робочого дня.
Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1493