Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

Прокуратурою скеровано обвинувальний акт відносно водія, який у стані алкогольного та наркотичного сп`яніння скоїв смертельний наїзд на двох велосипедистів

Завершено досудове слідство у кримінальному провадженні відносно мешканця Пологівського району за фактом скоєння смертельної ДТП. Прокуратурою скеровано обвинувальний акт до Пологівського районного суду для розгляду по суті.
Нагадаємо, 17.07.2019 водій автомобіля «Audi 80» у стані алкогольного та наркотичного сп`яніння рухаючись по вул. Центральній у с. Пологи Пологівського району Запорізької області скоїв наїзд на двох велосипедистів, у тому числі малолітнього 2007 року народження. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди малолітній загинув на місці події, а інший – у кареті швидкої медичної допомоги.
Водія автомобіля працівниками поліції після скоєння ДТП затримано у порядку ст. 208 КПК України. За погодженням з прокурором у кримінальному провадженні водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).
За принципової позиції прокурора слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя підозрюваному обрано, а у подальшому й продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
Оскільки вищезгадані ухвали слідчого судді Запорізьким апеляційним судом залишено без змін – горе-водій перебуває під вартою.
У разі доведення вини, обвинувачуваному загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1103