Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Прокуратурою обвинувачується державний реєстратор у зловживанні своїми повноваженнями, що призвело до збитків на суму понад 21 млн.грн.

Прокуратурою Запорізької області за результатом досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання своїми повноваженнями державним реєстратором, з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам громадян (ч. 3 ст. 365-2 КК України) затверджено обвинувальний акт, який скеровано до суду.
Так, 01.11.2019 до Оріхівського районного суду Запорізької області для розгляду по суті скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою посадової особи органу місцевого самоврядування – державного реєстратора, який маючи умисел на отримання неправомірної вигоди, у порушення вимог Закону, зловживаючи своїми повноваженнями, вчинив реєстраційні дії – внесення до Державного реєстру речових прав відомостей щодо припинення обтяження нерухомого майна (знаття арешту), яке знаходиться у м. Запоріжжі, а також здійснив реєстрацію права власності на вказане нерухоме майно за третіми особами, чим спричинив законним власникам даного об’єкту нерухомого майна збитків на суму понад 21 мільйон гривень.
За вчинення вказаного (тяжкого) злочину законом про кримінальну відповідальність передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Важливо: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1677