Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Обрано покарання зловмисникам, які здійснили розбійний напад на церкву, під час якого з особливою жорстокістю вбили охоронця та заволоділи належним йому та церкві майном

19 червня 2018 року до відділу поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи проникли на територію храму, завдали численних ударів охоронцеві, заволоділи майном та зникли з місця злочину. Від отриманих тілесних ушкоджень охоронець помер у лікарні. Завдяки злагодженим діям співробітників місцевої прокуратури та органів національної поліції, 20 червня співробітниками кримінальної поліції Мелітопольського відділу поліції затримано зловмисників на території міста Мелітополя, якими виявилися раніше судимі місцеві жителі 1988 і 1982 років народження.
Як було встановлено слідством, двоє чоловіків, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, через паркан проникли на територію храму з метою пограбування. Охоронця чоловіки били дерев'яними палицями і руками. З території храму викрали близько 700 гривень, велосипед і мобільний телефон.
За результатами судового розгляду Мелітопольським міськрайонним судом одного нападника ухвалою суду визнано неосудним та застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом.
Разом з тим, вироком Мелітопольського міськрайонного суду від 01 листопада 2019 року другого нападника засуджено до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1445