Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Запорізьким апеляційним судом переглянуто вирок районного суду відносно 25-річного мешканця обласного центру, який умисно вбив свого батька

Запорізьким апеляційним судом переглянуто вирок Запорізького районного суду м. Запоріжжя відносно 25-річного мешканця обласного центру, який у березні 2018 року умисно вбив свого батька. Як встановлено цим вироком, неодноразово раніше засуджений за вчинення крадіжок та вживання наркотиків молодий чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, знаходячись у житлі, під час сварки зі своїм батьком, орудуючи знайденою на місці дошкою, наніс нею батькові численні удари по голові, спричинивши постраждалому відкриту черепно-лицьову травму з численними переломами.
Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство, та призначено за нього остаточно, з частковим приєднанням раніше не відбутого кримінального покарання за попереднім вироком, 11 років 6 місяців позбавлення волі.
Захисник обвинуваченого не погодився з вироком, оскарживши його в апеляційному порядку. В апеляційній скарзі сторона захисту просила вирок скасувати, кримінальне провадження закрити, через, начебто, не доведеність участі підзахисного у інкримінованому йому злочині.
За наслідками апеляційного перегляду вироку, колегією суддів доводи поданої скарги визнані непереконливими, а висновки суду першої інстанції – не спростовними. Апеляційну скаргу адвоката відхилено, вирок Запорізького районного суду Запорізької області залишено без змін. Засудженого вбивцю буде направлено до виправної установи для відбування призначеного йому довготривалого позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1494